Eind maart 2022 waren we weer eens in Thüringen om oude bekenden te bezoeken uit onze periode in het Thüringer Wald (2004-2018). Een ontmoeting met onze goede vriend Mario Nöckel mocht natuurlijk niet ontbreken. En wat is nou mooier dan een ontmoeting op de wildkansel tijdens de winter bijvoedering van de edelherten.

Hier maakten we een mooie situatie mee van twee jonge bokken die steeds maar weer met elkaar in botsing kwamen en alsmaar elkaar in de haren - nou ja de geweiën - zaten. Soms stopten ze er even mee. Maar nooit voor lang of het begon weer opnieuw. Het is natuurlijk geen bronst in maart. En deze jonge bokken maken waarschijnlijk ook geen kans op een eigen roedel. Maar er moet kennelijk geduelleerd worden.

En dan gebeurt het. Een van de herten verliest een stang van zijn gewei. En daarmee is het gevecht beslist. De verliezer gaat meteen buiten de groep op enige afstand staan. En lijkt wat verbouwereerd. Hoe kan dat nou. Hij zou toch oud genoeg moeten zijn dat tegen deze tijd van het jaar het gewoon is om je gewei te verliezen.

De verliezer heeft wat moeite om zijn kop recht te houden nu er rechts toch een paar kilo verloren zijn gegaan. Maar echt bloed vloeit er niet. Hooguit een druppel is er op de detail opname te zien.

< Overzicht