Over mij

Ik ben begonnen met fotografie op mijn 15e op de middelbare school. Tijdens mijn studietijd ben ik lid geweest van de plaatselijke fotoclub. Alles in die tijd was analoog en de fotoclub had een donkere kamer (doka) waar ik regelmatig te vinden was.

Na mijn studie economie heb ik twintig jaar in de ICT gewerkt. Door een drukke baan als zelfstandig ondernemer met personeel is de fotografie op de achtergrond geraakt.

In 2004 hebben mijn vrouw en ik het roer omgegooid en zijn een pension met restaurant begonnen in het ongerepte Thüringer Wald. Hier woonden we aan de bosrand en hadden regelmatig ook wild in onze tuin. Reeën, herten, vossen en steenmarters waren regelmatige gasten. Dit andere leven en deze setting waren de redenen om weer met fotografie en dan met name natuurfotografie te beginnen.

Ik heb twintig jaar aan zweefvliegen gedaan en heb bijzondere belangstelling voor alles wat er in de atmosfeer gebeurt. Ik kijk graag naar boven en fotografeer de wolken, extreem weer en optische verschijnselen in de atmosfeer als die er zijn. Maar mijn belangstelling gaat verder dan de atmosfeer en die reikt tot lichtende nachtwolken (NLC), noorderlicht, de Melkweg, sterren, planeten en kometen.

Sinds 2021 ben ik lid van de zeer inspirerende fotoclub VeluwezOOm en is mijn focus verbreed tot meer onderwerpen en ontwikkelt mijn niveau steeds meer in de richting van professioneel fotograaf.

Auteursrecht

Alle foto’s op deze website zijn beschermd door auteursrecht / copyright. De foto’s zijn zichtbaar voorzien van een copyright symbool en tekst. Ook onzichtbaar zijn ze voorzien van mijn auteurskenmerk.

Het is dus niet toegestaan foto’s zonder voorafgaande toestemming van deze site te kopiëren of te vertonen in andere websites of te gebruiken voor drukwerk. De foto’s zijn daarom ook in een beperkte afmeting en verminderde kwaliteit opgenomen in deze website.

Indien je een foto zou willen gebruiken voor je eigen website, krant, tijdschrift, folder of als kwaliteitsafdruk voor aan de muur, neem dan met mij contact op. Ik lever dan een exemplaar in de gewenste kwaliteit en zonder watermerk. Alle foto's zijn te vergroten tot een formaat van ca 40 x 60 cm. Vele recente foto's zijn ook veel groter af te drukken zonder kwaliteitsverlies. Neem daar voor met mij contact op.