Op 21 december 2023 mocht ik een teambuilding bedrijfsuitje vastleggen in een reportage. Bij Schrootstrijd - geïnspireerd op het Discovery programma Scrapheap Challenge – gaan teams met het aanwezige metaalschroot, machines en gereedschappen met veel creativiteit, vindingrijkheid, visie en fantasie een object maken. De opdracht was: bouw een voertuig dat door twee personen aangedreven wordt en waar een derde persoon op kan zitten die houtblokken raapt en op een platform opstapelt zonder handen te gebruiken. Het team met de hoogste stapel wint de uitdaging. Elk team heeft een eigen werkplek en dezelfde kleur overall.

De ontwerpfase heb ik niet bijgewoond, maar overleg vind in alle fasen van het bouwproces plaats.

Er is ongelooflijk veel materiaal voorhanden op het terrein van Schrootstrijd. Gereedschap om te klussen, ook geen gebrek aan.

Nadat je je voertuig gebouwd hebt, moeten er natuurlijk een of meerdere proefritten gedaan worden om het concept en de uitvoering te testen.

En dan na twee en een half uur bouwen kan de wedstrijd beginnen. Er starten steeds twee teams die zo snel het maar kan houtblokken moeten rapen en opstapelen om de hoogste stapel te bouwen.

Ten slotte mag een groepsfoto niet ontbreken. (klik om te vergroten)

< Overzicht